"Francesco Salamanca și soția sa deschid ușa atelierului lor pentru a arăta cum se realizează păpușile siciliene: păpușile sunt confecționate din lemn și îmbrăcate cu costume personalizate. Fiecare marionetă este rezultatul unui proces de prelucrare a lemnului și decorarea prin pictură."
Un nod este o complicație intenționată a unei corzi care poate fi util sau decorativ. Nodurile sunt utilizate în navigație, alpinism, decorare și in arte. Un nod în sensul cel mai strict servește ca un dop sau un buton la capătul unei frânghii pentru a evita ca acel capăt să nu alunece.
Tehnică: Din cele mai vechi timpuri nodurile au fost întotdeauna utilizate în moduri foarte diferite (noduri simple, arcuri, noduri atârnate, noduri de terry, noduri de scuff etc.). Practic, nodurile au o utilitate fundamental practică, în special în medii periculoase, precum muntele, marea etc. Tehnica de innodare a funie distinge trei aplicații principale: legarea unor capete între ele, legarea unui obiect într-un loc fix și acostarea, legarea a două obiecte între ele. Forța, alunecarea și prinderea sunt principalele proprietăți ale nodurilor.
Materiale: funii, șireturi și cabluri din fibre naturale sau materiale sintetice. Materialele folosite sunt inul, bumbacul iar pentru cordoanele decorative poat fi folosit chiar fire de aur sau argint.
„Pata de culoare”, poate indica sticla colorata, vopsita sau emailata sau vitraliile cu sticlă colorata. Acest fel de sticla poate fi intalnit pe ferestre, uși, tavane, lunete, becuri, candelabre și alte elemente de sticlă ale clădirilor istorice. Datorită naturii sale, un vitraliu este o creație artistică unică și de neînlocuit și trebuie tratată cu respect. Conceptul de conservare și renovare impune sa se faca tot efortul necesar pentru a păstra cât mai multe elemente originale. În plus, trebuie avut în vedere faptul că modificările aduse lucrării originale sunt minime. Scopul restaurarii este de a readuce obiectul la aspectul inițial și de a-și păstra longevitatea. Videoclipul arată un meșter în timpul renovării vechiului luminator la Maison Losseau, în Belgia.
"Oscypek este o brânză tradițională afumată, din regiunea Podhale. Sunt necesare două lucruri pentru a crea specialitatea regională: o rasă specială de oi numită oaie de munte poloneză, un cioban, o mică colibă de munte cu vatră, un ucenic al ciobanului și o pășune.
Timp de secole, tradiția de a face oscypek de mână a fost transmisă din generație în generație. Această brânză de sezon este produsă din mai până în septembrie, în timpul sezonului de muls oile (uneori se adaugă cantități mici de lapte dintr-o rasă specială de vacă - vaca roșie poloneză).
Primele mențiuni despre brânză, găsite în documentația unui mic sat numit Ochotnica sunt de la începutul secolului al XV-lea. Prima rețetă înregistrată este din 1748."
Tradiția de a decora ouă în perioada Paștelui este încă foarte vie în Slovacia. Oul a fost un simbol al renașterii naturii, reînnoirea vieții, primăverii etc. În ziua de luni, de Paște, fetele le ofera băieților ouă. Tehnicile tradiționale de decorare sunt batik, decorarea cu ceară, incondeierea și încrustarea. Ei păstrează marea varietate de ornamente tradiționale. Ouăle de Paște sunt unul dintre cele mai viu colorate produse din producția de artă populară actuală. Baza este oul colorat care este decorat cu un pai tăiat. Oul trebuie uscat bine aproximativ două zile. Paiul trebuie înmuiat în apă caldă timp de o oră. Dupa care urmeaza sa fie colorat. Paiul se taie în diferite lățimi de benzi. Diferitele forme sunt tăiate din bucățile mai scurte și lipite de ou. În acest mod sunt create diferite modele pe ou.
In regiunea Bucovina incondeierea ouălor de Paste este o tradiție moștenită de la strămoși. În primul rând, ouăle sunt fierte și când sunt calde, sunt vopsite cu ceară de albine. Ceara este păstrată la foc mic, de preferință într-un recipient de tabla pentru a menține ceara lichidă. Urmează pictarea (incondeierea) ouălor cu motive tradiționale românești. Incondeierea oualor de Paște este o tradiție străveche cu origine precreștină. Ouăle pictate simbolizează sosirea primăverii și renașterea naturii. În tradiția populară românească, ouăle de Paște sunt considerate simbol al regenerării și purificării.
Multe stâne din România continuă să producă brânză în mod tradițional. Brânza se face dimineața, după primul muls de la ora 6.30. Laptele este strecurat pentru a îndepărta eventualele impurități. Fabricarea tradițională a brânzei începe cu aprinderea unui foc pentru a încălzi laptele de seară care se amesteca cu laptele de dimineață, dupa care se adăuga trei-patru linguri de cheag și se lasă enzimele să isi facă treaba. După ce bucătile de branza sunt separate de zer, brânza este transferată într-un scurgator de brânză (hârzob) înainte de a fi agățată pentru a se scurge, timp de 2 zile. După ce casul este separat de zer, brânza este transferată pe un filtru de brânză (hârzob) si este lasata să se scurgă timp de 2 zile. După 2 zile, este plasat pe un stand de brânzeturi, cunoscut sub numele de comarnic, unde se odihneste încă o zi. Capata o culoare galbenă, frumoasă, pe măsură ce se usucă.
Taxidermia este arta și tehnica de conservare a corpului unui animal prin montare (peste o armătură) sau umplutură, în scopul expunerii sau studiului. Animalele sunt adesea înfățișate într-o stare de viață. Taxidermie înseamnă procesul de conservare a animalului, precum și produsul final.
Taxidermia este folosită pentru conservarea mamiferelor, peștilor, păsărilor, reptilelor, precum și a insectelor, arahnidelor și amfibienilor. Deși în mod tradițional a fost dedicat conservării trofeelor de vânătoare, în zilele noastre, aceasta servește mai ales muzeelor naturale și in scopuri educative. Tehnici: patru metode principale sunt utilizate în taxidermie: montura tradițională a pielii (pielea animalului este montată peste o structură care ar putea fi scheletul propriu), montare uscată prin congelare (odată setat animalul în poziția dorită, pielea este uscată si înghețată, utilizandu-se o cameră de uscare specifică, montarea de reproducere (crearea unei replici exacte a animalului original, folosită mai ales pentru speciile pe cale de dispariție și protejate) și montarea pentru re-creare (reprezentări exacte de dimensiuni de viață ale specii existente sau extinse folosind materiale de la alte animale).
Materiale: corpuri de animale, oase, piele, metal și lemn, tencuială, chit, conservanți chimici etc.