CRAFTPEDIA ARTCADEMY

Home / Craftpedia


Ύφασμα:
Ύφασμα
Βιώσιμη τέχνη με εκατονταετή αργαλειούς από το Alpujarra της Γρανάδας

Βιώσιμη τέχνη με εκατονταετή αργαλειούς από το Alpujarra της Γρανάδας

Η Ana Martínez έφτασε στο Alpujarra της Γρανάδας για να συμμετάσχει σε εργαστήριο αργαλειών, αλλά παρέμεινε εκεί στο Bubión. 27 χρόνια αργότερα έχει το δικό της υφαντουργικό εργαστήριο, Hilacar. Χρησιμοποιώντας δύο αργαλειούς, ηλικίας άνω των 200 ετών, την κάνει "jarapas", ένα είδος υφάσματος. Τα προϊόντα της βασίζονται στο εμπορικό σήμα του Φυσικού Πάρκου της Ανδαλουσίας και στον Ευρωπαϊκό Χάρτη του Αειφόρου Τουρισμού. Εκτός από τους Ισπανούς πελάτες, χάρη στο ηλεκτρονικό κατάστημα, το "jarapas" της; φθάσουν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

  Χώρα:  Spain/Andalusia/Granada


Εμπλοκή ρούχων

Εμπλοκή ρούχων

Τα παραδοσιακά κορδόνια από το χωριό Fiti χρησιμοποιήθηκαν για να διακοσμήσουν τα ρούχα των γυναικών. Το Fitiotiko Lace, που ήταν ο παραδοσιακός τύπος που εμπλέκεται στην περιοχή, ήταν η διακόσμηση ολόκληρης της φορεσιάς των γυναικών από τις αγροτικές περιοχές. Το σύνολο της φορεσιάς ήταν ένα κομμάτι μακράς διάρκειας εργασίας από τα μέλη της οικογένειας των γυναικών που έπρεπε να ολοκληρωθεί και τα νεαρά κορίτσια των χωριών ανταγωνίζονταν την τέχνη των συγκεκριμένων ενδυμάτων. Σήμερα είναι μέρος των παραδοσιακών στολών της Κύπρου.

  Χώρα:  Paphos Cyprus


Κέντημα σε χρυσό

Κέντημα σε χρυσό

Το χρυσό κέντημα είναι ένα είδος κεντήματος που χρησιμοποιεί χρυσά νήματα (ή σε μικρότερο βαθμό, ασήμι) και συνήθως γίνεται σε ύφασμα, βελούδο ή μετάξι. Σε μια ταφτά που είναι επενδεδυμένη με ισχυρό καμβά, σχεδιάζεται το σχέδιο. Το ύφασμα που θα κεντηθεί είναι υφασμένο και ολόκληρη η επιφάνεια του σχεδίου καλύπτεται από χρυσό ή παχύ ασημένιο νήμα, περασμένο και ασφαλισμένο από τα δύο άκρα. Για να εμπλουτίσει με αυτόν τον τρόπο, ο τεχνίτης πρέπει να κάνει γέμισμα για να τα ενισχύσει με τη χρήση κίτρινου χρυσού κάρτας ή twist κλωστές του ίδιου χρώματος. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του είδους του κεντήματος είναι ότι ποτέ δεν διασχίζει το ύφασμα, παραμένοντας απλωμένο στην επιφάνεια του με μικρές βελονιές από κλωστές κίτρινου βαμβακιού, προηγουμένως κερωμένες για να προσδίδουν σκληρότητα. Λόγω των Σταυροφοριών του δέκατου τρίτου αιώνα, άρχισαν να κεντρίζονται ασπίδες και άλλα μοτίβα ιππικού. Άλλα χρυσά κέντημα σε άλλα θρησκευτικά στολίδια, όπως τα ορμητικά και τα μανδύλια, αρχίζουν να εφαρμόζονται από τον δέκατο έβδομο αιώνα. Αυτή η τέχνη μειώθηκε σημαντικά στα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα, αντικαθιστώντας σε μεγάλο βαθμό τη ραπτομηχανή τον 19ο αιώνα.

  Χώρα:  Spain


Κονιάκω Κροσέ δαντέλα

Κονιάκω Κροσέ δαντέλα

Το Koniakow, ένα χωριό στην οροσειρά Beskid στα νοτιοδυτικά της Πολωνίας, που βρίσκεται ακριβώς από το σημείο συνάντησης των συνόρων της Πολωνίας με την Τσεχία και τη Σλοβακία, είναι το σπίτι μιας περιφερειακής ειδικότητας γνωστής σήμερα παγκοσμίως. Οι ειδικευμένοι χειριστές αγκίστριας βελονιάς εφαρμόζουν τη φαντασία τους και την αίσθηση της ομορφιάς και επιλέγουν από μια σειρά από περίπου 2200 σχέδια για να μεταφέρουν τον κόσμο που τα περιβάλλει. Τα γασιόρκικα, τα στίβικα, τα σκτυλδέλα, τα κατσένια και τα νεραμποτάκια είναι όλα τα ονόματα των διάφορων στύλων που δημιουργούν ολόκληρα έργα τέχνης, τόσο μεγάλες όσο και μεγάλες. μικρό. Υπάρχουν ευαίσθητα και περίτεχνα χαρτοπετσέτες, πλεκτά κασκόλ, λευκά και κρεμ μικρά στρογγυλά τριαντάφυλλα, λειτουργική δαντέλα και καπάκια. Υπάρχουν επίσης αντικείμενα που υπαγορεύονται από τη μόδα και τις ανάγκες της αγοράς

- περιλαίμια, γάντια, καλύμματα ντουλαπιών, νυφικά, καθώς και σκουλαρίκια, μανικετόκουμπα, αμπαζούρες και οθόνες.

  Χώρα:  Poland, Beskid mountain


Μπριζ, Βέλγιο - Τέχνη της δαντέλας

Μπριζ, Βέλγιο - Τέχνη της δαντέλας

Το βίντεο παρουσιάζει την αρχαία και πολύτιμη τέχνη της δαντέλας στο Βέλγιο, ειδικά στη Φλάνδρα. Οι ρίζες της τέχνης χρονολογούνται από την Αναγέννηση, αλλά εκατοντάδες βιοτέχνες εξακολουθούν να εργάζονται στη Μπριζ σήμερα. Είναι μια πολύ ακριβής και αργή διαδικασία που απαιτεί εκατοντάδες καρφίτσες και πολλή υπομονή. Σήμερα, η βελγική δαντέλα πωλείται ως σουβενίρ, αλλά η ποιότητα παραμένει εκείνη της εποχής.

  Χώρα:  Bruges, Belgium


Το χέρι κέντημα της Lagartera

Το χέρι κέντημα της Lagartera

Τα κεντήματα είναι ανάγλυφη εργασία με βελόνα σε ήδη κατασκευασμένα υφάσματα. Οι labranderas ή ράφτες εργασίας δουλεύουν και κεντρίζουν με το χέρι τα υφάσματα ως σπιτικό καμβά, κατασκευασμένα σε χειροκίνητους αργαλειούς με ίνες λινών. Οι λωρίδες θραύσης είναι ορθογώνιες, τελειωμένες στις άκρες με τη νυφική ​​ραφή. Τα βήματα της διαδικασίας της κλασσικής κατασκευής Lagartera κυμαίνονται από την αποκόλληση του υφάσματος, την κατασκευή στρεβλών υλών, την κοπή και το κόψιμο σπειρών, τη σπορά ή την απομάκρυνση, καθιστώντας το cuajado να εμποδίζει τα νήματα να ξετυλίξουν και τελικά να κάνουν το κομμάτι ένα στρίφωμα και στις τέσσερις πλευρές, γεμάτη από ένα ποδόγυρο, που ονομάζεται επίσης "repulgo" στη Lagartera. Το νήμα ήταν συνήθως μαλλί ή νήματα σε φυσικό χρώμα και έπειτα βαμμένο, αλλά το μεταξωτό επίσης χρησιμοποιείται ευρέως, ειδικά για να κεντρίσει τις κορδέλες των chevrons που συνθέτουν το θηλυκό ιματισμό. Υλικά: ύφασμα από λινό, βαμβάκι, καμβά ή τερελένιο. Mouliné νήματα, και ωραία μαργαριτάρια ή ρόλους. Είναι γνωστή η ύπαρξη ενός εργαστηρίου της ιδιοκτησίας Labranderas της Catalina Fernández Lozano στη γειτονιά Lagarterano de Toledillo τον δέκατο έκτο αιώνα.

  Χώρα:  Castilla-La Mancha, Spain


Τσάντα δαντέλας από τα Λεύκαρα

Τσάντα δαντέλας από τα Λεύκαρα

Τα κορδόνια Lefkara χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμηση τσαντών. Η αρχική καθημερινή γυναικεία τσάντα άρχισε να γίνεται μια μορφή τέχνης και ο ανταγωνισμός μεταξύ των νεαρών κοριτσιών της περιοχής βοήθησε τα συγκεκριμένα προϊόντα να γίνουν ωραία έργα τέχνης και πορσελάνες σε όλο το νησί. Οι τσάντες ξεκίνησαν να γίνονται μοντέρνες αφού είχαν σχέδια και σχέδια που έκαναν είναι μοναδικά και πωλούνται σε όλη την Κύπρο.

  Χώρα:  Cyprus, Lefkara village


Τσάντες από Χαλιά

Τσάντες από Χαλιά

-από Το μεσαίωνα; οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν τον υφαντή για να φτιάξουν ρούχα για Το νοικοκυριό. χρησιμοποίησαν παλιά ρούχα και υφάσματα που φοριούνται για να φτιάξουν χαλιά για οικιακή χρήση. στη συνέχεια; Τα χαλιά αυτά θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βαλβίδων βαρέως τύπου για χρήση στην οικιακή χρήση. οι σακούλες από χαλιά άρχισαν να γίνονται κομμάτια τέχνης αφού είχαν σχέδια και σχέδια που Τα καθιστούσαν μοναδικά σε κάθε περιοχή και σε τοπικές εκθέσεις και εκθέσεις που ξεκίνησαν Τα πωλούν ως αντικείμενα που θα χρησιμοποιηθούν και θα εμφανιστούν επίσης.G133

  Χώρα:  Cyprus


Cordovan καπέλο χειροτεχνία

Cordovan καπέλο χειροτεχνία

- Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται στην εικόνα είναι Τα τυπικά ισπανικά καπέλα Cordovan.

- Τα καπέλα Cordovan κατασκευάζονται παραδοσιακά με μια τυπική τεχνική χειροτεχνίας.

- Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι κλωστοϋφαντουργικό.

- Η περιοχή προέλευσης στην Ισπανία είναι Η πόλη Cordova. Αυτή Η τεχνική ξεκίνησε γύρω στο #¡REF! αιώνα; αλλά είναι ακόμα ζωντανή σήμερα. Το βίντεο δείχνει Τα τελικά βήματα της κατασκευής ενός καπέλου Cordovan.H129

  Χώρα:  Cordoba, Spain


WEB της ευρωπαϊκής ταπετσαρίας: η Μαρία Αλμάνζα υφαίνει το κομμάτι της

WEB της ευρωπαϊκής ταπετσαρίας: η Μαρία Αλμάνζα υφαίνει το κομμάτι της

Το βίντεο παρουσιάζει την τεχνική που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός τυπικού βελγικού τάπητα.

  Χώρα:  Belgium


Γυνακείο Παραδοσιακό Κοστούμι

Γυνακείο Παραδοσιακό Κοστούμι

Γυναικεία Λαϊκή Στολή Η προέλευση επιστρέφει στις 15-16. Αιώνας. Σήμερα εξακολουθούν να φοριούνται σε μερικά χωριά στο κεντρικό τμήμα της Σλοβακίας, π.χ. Detva. Συχνά και στα λαϊκά πανηγύρια. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι "spodna", είναι ένα κατώτερο μέρος ενός ενδύματος, "oplecko"; - για τις νεότερες γυναίκες είναι συνήθως με τεράστια κεντημένα στολίδια και για το παλαιότερο είναι τυπικό κέντημα με τα νήματα χωρίς λωρίδες. Η ποδιά που ονομάζεται "zástera" είναι μια καθημερινά χρησιμοποιημένη, μη διακοσμημένη φούστα. Είναι κατασκευασμένο από μπλε αναλογία και συχνά φορτώνεται σε εκκλησία. Το φόρεμα περιβάλλεται από δαντέλα. Ένα άλλο κομμάτι αυτής της φορεσιάς είναι η φούστα - το πρωτότυπο έγινε με ένα απλό κέντημα, στη μέση ήταν πυκνά στοιβάζονται, τώρα η φούστα είναι πιο πολύχρωμη. Το καπό φώναξε "cepiec"; - είναι ένα είδος καπέλου, που χρησιμοποιείται από παντρεμένες γυναίκες. "Βουλγιάκ; - καλύπτει το στήθος. Ήταν μόνο ένα κέντημα στο παρελθόν, τότε χρησιμοποίησαν μερικές χάντρες πάνω του. "Krodel" - είναι ένα μεγάλο κασκόλ, το οποίο πηγαίνει κάτω από τη μασχάλη στις γυναίκες πίσω

  Χώρα:  Slovakia


Η παράδοση του χαλιού της Σαρδηνίας στο εργαστήριο ένδυσης του καθηγητή Cannas di Addis

Η παράδοση του χαλιού της Σαρδηνίας στο εργαστήριο ένδυσης του καθηγητή Cannas di Addis

Το βίντεο δείχνει τη μεγάλη ικανότητα των τεχνιτών της Σαρδηνίας, φτίαχνοντας χειροποίητα χαλιά με μαλλί, ειδικά από πρόβατα, βαμβάκι ή λινό. Η ύφανση γίνεται στον παραδοσιακό χειροκίνητο αργαλειό χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές και σχέδια: από τα γεωμετρικά σχέδια έως τα λουλούδια.

Όπως και στο παρελθόν, τα χαλιά είναι κατασκευασμένα από μαλλί προβάτου και βαμμένα με φυτικά προϊόντα όπως λουλούδια, φλοιούς, ρίζες και φύλλα της τοπικής βλάστησης.

  Χώρα:  Sardinia, Italy


Κατασκευή μπλίστερ

Κατασκευή μπλίστερ

Η ιστορία της καταγωγής στη Σλοβακία χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, ειδικά σε περιοχές γύρω από το Orava και Spi , όπου το ύφασμα χρησιμοποιήθηκε και το κύριο παραγωγικό υλικό ήταν καμβάς. Το σχέδιο έχει γίνει ένα σημαντικό μέρος της λαϊκής ένδυσης. Το ύφασμα που χρησιμοποιήθηκε, δεν έπρεπε να πλένεται συχνά και δεν ήταν δαπανηρό, επειδή η εκτύπωση πάνω σε αυτό ήταν φθηνή. Η τεχνική βαφής του σχεδίου εφαρμόστηκε κυρίως στον καμβά, αλλά άλλες ουσίες χρησιμοποιήθηκαν αργότερα, π.χ. βαμβάκι. Τα μοτίβα πάνω στο ύφασμα ήταν ζωγραφισμένα στο χέρι, αλλά αργότερα χρησιμοποιήθηκε ξύλινη ή μεταλλική σφραγίδα. Πρώτον, ο καμβάς βράστηκε σε νερό, όπου προστέθηκαν υδροξείδιο του ασβεστίου και σόδα. Αργότερα, το ύφασμα εκπλύθηκε με θειικό οξύ αραιωμένο με νερό και ξεπλύθηκε με τρεχούμενο νερό. Μετά την ξήρανση, το αμύγδαλο και το ημερολόγιο, ο καμβάς ήταν έτοιμος για εκτύπωση μοτίβων και για χρωματισμό. Ένα μείγμα κάλυψης, που ονομάζεται pap, χρησιμοποιήθηκε για καταστολή, το οποίο εφαρμόστηκε στη μορφή του σχεδίου. Η αναφερθείσα μορφή ήταν εμποτισμένη σε ένα δοχείο από πατσακιού και στη συνέχεια εφαρμόστηκε στον καμβά. Μετά την αποξήρανση του μείγματος κάλυψης, ο καμβάς σε παράλληλες πτυχές κρεμάστηκε πάνω σε δομή σιδήρου και βυθίστηκε για 20-30 λεπτά σε ένα ψυχρό μείγμα χρωματισμού. Το βασικό στοιχείο σε αυτό ήταν indigo. Ολόκληρος ο καμβάς ήταν χρωματισμένος, εκτός από τους τόπους όπου είχε τοποθετηθεί το pap, το οποίο indigo δεν δέχτηκε. Η διαδικασία διαβροχής επαναλήφθηκε αρκετές φορές, επειδή τότε το χρώμα ήταν πιο σκούρο. Μετά την χρώση, το ύφασμα τοποθετήθηκε σε ένα ασθενές διάλυμα θειικού οξέος για να απομακρυνθεί ο ρόμβος και ένα λευκό σχέδιο που σχηματίστηκε σε σκούρο μπλε φόντο. Η χρήση των σχεδίων ήταν ευπροσάρμοστη, για παράδειγμα ράψιμο φούστες, κάνοντας κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, κασκόλ, ποδιές, τραπεζομάντιλα, κουρτίνες και πολλά άλλα.

  Χώρα:  Slovakia


Κατασκευή του Cantù Lace

Κατασκευή του Cantù Lace

Η δαντέλα Cantù είναι υποψήφια για να συμπεριληφθεί στον κατάλογο της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το βίντεο δείχνει τη μεγάλη τέχνη και την τεχνική πίσω από την υλοποίηση της δαντελωτής δαντέλας, χρησιμοποιώντας την τυπική επένδυση που ονομάζεται "δαντέλα μπομπίνας".

Οι τεχνίτες συνειδητοποιούν διαφορετικό μοτίβο για να διακοσμήσουν τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, ενώζοντας τα νήματα ένα ένα κάθε φορά.

  Χώρα:  Cantù (Lombardy), Italy


Ο ήχος του αργαλειού

Ο ήχος του αργαλειού

Ο ήχος του αραβικού αργαλειού του γεμίζει τον αέρα του εργαστηρίου της Isabel Soler, ενός από τους λίγους υφαντές που έφυγε στο Níjar, μια πόλη στην επαρχία Almería. Προέρχεται από μια οικογένεια υφαντών και διαβεβαιώνει ότι οι ήχοι αργαλειών την αιχμαλωτίσουν. Υφαίνει κουβέρτες και χαλιά που έχουν φτάσει σε σπίτια στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Γερμανία. Φροντίζει να πεθάνει το μαλλί που χρησιμοποιεί με τα φυτά που συγκομίζει.

  Χώρα:  Spain/Andalusia/Almeria


Παραδοσιακή φορεσιά από τη Μπεσκίντ Ζυβιέκι

Παραδοσιακή φορεσιά από τη Μπεσκίντ Ζυβιέκι

Οι εικόνες και η περιγραφή αναφέρονται στην παραδοσιακή ορεινή φορεσιά από το Zywiec. Φοράστηκε από τους κατοίκους της Beskid Wysoki, Beskid Maly και στις κοιλάδες Skawa και Sola. Οι παραδοσιακές φορεσιές δεν φορούσαν πλέον τα τέλη του 19ου αιώνα - αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ανδρικά ρούχα. Οι γυναίκες φορούσαν παραδοσιακά ρούχα περισσότερο.

  Χώρα:  Polska, Beskid Zywiecki


Ρουμανική μπλούζα (ia) χειροποίητη τεχνική ραπτικής

Ρουμανική μπλούζα (ia) χειροποίητη τεχνική ραπτικής

Η ρουμανική λαϊκή μπλούζα είναι μέρος της ρουμανικής παραδοσιακής φορεσιάς από την αρχαιότητα και οι ρίζες της προέρχονται από το λιμάνι των Θρακών και του Geto-Dacian. Το Ia είναι ένα στοιχείο της ρουμανικής λαϊκής φορεσιάς, που ποικίλλει από τη μια περιοχή στην άλλη, από το μοτίβο κεντήματος, τα χρώματα που χρησιμοποιούνται καθώς και τα στολίδια που χρησιμοποιούνται, τις πούλιες ή τις χάντρες. Στο πρώτο βίντεο παρουσιάζεται πώς να φτιάξετε τη διάσημη παραδοσιακή ρουμανική μπλούζα (ia). Η μπλούζα μπορεί να κατασκευαστεί από λινάρι, κάνναβη, μαλλί ή βαμβάκι. Τα μανίκια, το στήθος και ο λαιμός είναι τα πιο διακοσμημένα με κεντήματα. Γιατί απαιτεί πολλές τεχνικές γνώσεις: πώς να κάνετε την περικοπή, τα σημεία που χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση και πώς να τα κάνετε, τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή του ia. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι: λευκό βαμβακερό ύφασμα, έγχρωμες και λευκές κλωστές, ψαλίδι για κοπή, βελόνες ραφής, ρακόμετρο, κοπτικό τραπέζι.

  Χώρα:  Romania, all region


Τεχνική υφαντικής αργαλειού

Τεχνική υφαντικής αργαλειού

Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται στην εικόνα είναι διαφορετικά χειροποίητα χαλιά με διαφορετικά χρώματα.
- Η τεχνική που χρησιμοποιείται, ονομάζεται "τεχνική ύφανσης αργαλειού"; πράγμα που συνεπάγεται τη χρήση μηχανής αργαλειού.
- Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι κλωστοϋφαντουργικό, μεταξωτό .
- Η περιοχή καταγωγής των τεχνικών χαλιών στην Ισπανία είναι η επαρχία Αλμερία, στα χωριά Finana και Pechina, που ήταν οι κύριοι παραγωγοί του υφαντού από μετάξι από τον 10ο έως 13ο αιώνας.
 
Σήμερα η πόλη παραγωγής των χαλιών είναι η Nijar μαζί με το Laujar de Andarax. Το βίντεο δείχνει τον τρόπο που χρησιμοποιείται ο αργαλειός για να δημιουργηθούν αυτά τα χειροποίητα χαλιά.

  Χώρα:  Spain


Τοίχο-χαλί (scoarta) - τεχνική ύφανσης αργαλειού

Τοίχο-χαλί (scoarta) - τεχνική ύφανσης αργαλειού

Η παραδοσιακή χειροτεχνία τοιχοποιίας στη Ρουμανία και τη Δημοκρατία της Μολδαβίας είναι η Επιγραφή της UNESCO στον κατάλογο αντιπροσωπευτικών της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας το 2016. Στη Ρουμανία, η ύφανση χαλιών χρονολογείται από αμνημονεύτων χρόνων. Τα χαλιά αποτελούσαν χρηστικά και διακοσμητικά υφαντά από μαλλί, που προορίζονταν να προστατεύουν και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στα νοικοκυριά. Το όνομα "scoarta" έχει λατινική προέλευση, θυμίζει την κύρια λειτουργία τους, παρόμοια με το φλοιό ερυθρελάτης (στο ρουμανικό φλοιό σημαίνει scoarta) που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για να απομονώσει τα σπίτια με δοκούς. Αυτές τις μέρες, τα χαλιά τοίχου εκτιμώνται κυρίως ως έργα τέχνης για δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και εκτίθενται σε φεστιβάλ και τελετές πόλης. Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, για να γίνει πρώτα ένα χαλί, είναι απαραίτητο να πλένεται, να στεγνώνει, να περιστρέφεται, να βάφεται και να σφίγγει σε ένα αργαλειό το μαλλί. Η ύφανση χαλιών γίνεται στον οριζόντιο ή κάθετο αργαλειό μέσω της σύμπλεξης των νημάτων από μαλλί. Οι εργασίες για την προετοιμασία της ύφανσης είναι η χειρωνακτική διαλογή και επεξεργασία των ινών μαλλιού, ακολουθούμενη από κέντημα και επικόλληση - αυτές είναι οι λειτουργίες που αποτελούν τη βάση του μελλοντικού υφάσματος. Ορισμένες περιοχές εξακολουθούν να χρησιμοποιούν φυσικά χρώματα για τη βαφή των ινών μαλλί, που λαμβάνονται από διαφορετικά φυτά, άνθη ή έντομα.

  Χώρα:  Romania, all region


Φιτιότικο κέντημα

Φιτιότικο κέντημα

Το Fitiotiko Lace είναι ένα κομμάτι υφάσματος που υφαίνει με το χέρι και κεντάει με το χέρι. Η αρχική του χρήση ήταν για διακοσμητικούς σκοπούς. Είναι απόλυτα χειροποίητο και τα πρότυπα που χρησιμοποιούνται είναι πολύ χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης περιοχής της Πάφου. Το κλωστοϋφαντουργικό προϊόν χρησιμοποιείται για να διακοσμήσει τα σπίτια και να διακοσμήσει τα ρούχα. Όλες οι παραδοσιακές στολές από την περιοχή της Πάφου έχουν ως διακοσμήσεις δαντέλα Φιτιωτικού. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για να εκκοσμίσει επιβίωσε καθημερινά και θεωρείται σε ειδικές κατηγορίες από την οργάνωση χειροτεχνίας της Κύπρου. Η περιοχή από την οποία προέρχεται η δαντέλα έχει ένα μουσείο αφιερωμένο στα σχέδια της δαντέλας και της ιστορίας.

  Χώρα:  Cyprus


Χαλί από υφάσμαστα

Χαλί από υφάσμαστα

Από το μεσαίωνα οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν τον υφαντή για να φτιάξουν ρούχα για το νοικοκυριό. Χρησιμοποίησαν παλιά ρούχα και υφάσματα που φοριούνται για να φτιάξουν χαλιά για οικιακή χρήση. Τα ρούχα ήταν σκισμένα σε ρίγες και στη συνέχεια ζυμώθηκαν μαζί για να σχηματίσουν μια στιβαρή μορφή χαλιού. Ήταν εύκολο στη χρήση μεταφορά και πλύση και ήταν πολύ χρήσιμο στην καθημερινή ζωή. Τα χαλιά άρχισαν να γίνονται έργα τέχνης αφού είχαν σχέδια και σχέδια που τα καθιστούσαν μοναδικά σε κάθε περιοχή και σε τοπικές εκθέσεις και εκθέσεις που άρχισαν να τα πωλούν ως αντικείμενα χρησιμοποιείται και παρουσιάζεται επίσης. Η μεθοδολογία με τον υφαντή χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα και η οργάνωση χειροτεχνίας της Κύπρου οργανώνει μαθήματα ώστε να μπορούν να παραχθούν τα χαλιά από χαλιά.

  Χώρα:  Cyprus