CRAFTPEDIA ARTCADEMY

Home / Craftpedia


Μουσικά Εργαλεία:
Μουσικά Εργαλεία
Zambomba

Zambomba

Το zambomba είναι ένα μουσικό όργανο τριβής. Αποτελείται από έναν κοίλο κύλινδρο που μπορεί να είναι από διαφορετικά υλικά (κεραμικό, μαγειρευμένο άργιλο, ξύλο κλπ.) Με ένα άκρο κλειστό με ένα έμπλαστρο, το οποίο διασχίζεται από το κέντρο με ράβδο από ξύλο ή άλλα υλικά. Με το τρίψιμο της ράβδου και με τα δύο χέρια, οι δονήσεις που παράγονται μεταδίδονται στο δέρμα, δημιουργώντας ένα σοβαρό και ιδιόμορφο ήχο. Η διαδικασία κατασκευής περιλαμβάνει διάφορους τεχνίτες όπως ο αγγειοπλάστης, ο skinner και ο «zambombero», ο οποίος είναι να αρθρώνει τη δραστηριότητα μεταξύ τους: διατάζει τον αγγειοπλάστη εκ των προτέρων τα πήλινα κομμάτια και αγοράζει τα ήδη ξηρά δέρματα από το δέρμα. Τα καλάμια για τη ράβδο συλλέγονται απευθείας σε υγρούς χώρους. Το "zambombero"; τοποθετεί όλα τα κομμάτια και συντονίζει το όργανο. Η καταγωγή του είναι στα κόμματα γειτονιάς του φλαμένκο που έλαβαν χώρα στο Jerez, για να συνοδεύσουν το φλαμένκο τραγούδι; Ήταν αργότερα εμπλουτισμένο στιλιστικά και μουσικά στον επόμενο αιώνα, που συμπίπτει με την ενσωμάτωση των ανδαλουσιανών κάλανων; villancicos; στο ρεπερτόριο του φλαμένκο.

  Χώρα:  Andalusia, Spain


Δημιουργία λεπτού ξύλου για να ανακαλύψετε τη μουσική του ψυχή

Δημιουργία λεπτού ξύλου για να ανακαλύψετε τη μουσική του ψυχή

Σε νεαρή ηλικία έφυγε για Παρίσι για να παίξει κιθάρα. Ο Carlos González ζούσε παίζοντας στο μετρό, μέχρι που το πάθος του για κλασσική μουσική τον οδήγησε να θέλει λαούτο. Καθώς δεν είχε πολλά χρήματα, υπέγραψε ένα στούντιο και δημιούργησε το δικό του όργανο. Αυτή η κίνηση άλλαξε τη ζωή του και η καριέρα του ως κιθαρίστας έπεσε στην άκρη. Στη δεκαετία του '90 εγκαταστάθηκε στην Αλμερία και έκτοτε έχει πουλήσει τα όργανα του από αυτό το τμήμα της Ανδαλουσίας στον κόσμο. Αν δεν ξέρει το όργανο, το μελετάει, κάνει σχέδια και στη συνέχεια το κατασκευάζει. Ένα δύσκολο έργο που οδηγείται από το πάθος του: μετατρέποντας ένα κομμάτι ξύλου μέχρι να ανακαλύψει τη μουσική ψυχή του. Η πιο αναγνωρισμένη του αναγνώριση, η Κάρτα του Master Craftsman από την Περιφερειακή Κυβέρνηση της Ανδαλουσίας και η Τάξη των Κυρίων Τεχνών και Πολιτισμού από το Υπουργείο Γαλλικού Πολιτισμού.

  Χώρα:  Spain/Andalusia/Almería


Ισπανική παραγωγή κιθάρας

Ισπανική παραγωγή κιθάρας

Το εργαστήριο του Daniel Gil de Avalle ειδικεύεται στην κατασκευή, τη συναρμολόγηση, τη συντήρηση, την αποκατάσταση και τη συλλογή των χορδών και των κορδονιών, που βρίσκονται σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον: την καρδιά της ιστορικής Εβραϊκής συνοικίας της Γρανάδας, του Realejo. Μέσα από την ανάκτηση και την αποκατάσταση των ιστορικών χορδών, ο λουριέ Daniel Gil de Avalle συμβάλλει στη μελέτη και την ανάκτηση της ισπανικής κληρονομιάς και πολιτισμού. Η διαδικασία κατασκευής επαγγελματικών ισπανικών κιθάρων και συναυλιών ξεκινά με την επιλογή υψηλής ποιότητας ξύλου από διάφορα μέρη του κόσμου: Palo Santo, Μαδαγασκάρη, Κυπαρίσσι, Έλα, Κέδρος, Έμπονι, Σφενδάμι κλπ. Το ξύλο στεγνώνει φυσικά μεταξύ 10 και 30 χρόνια σύμφωνα με το μοντέλο της κιθάρας, για να εξασφαλίσει τη μέγιστη αρμονική μεγαλοπρέπεια της κιθάρας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής αυτών των ισπανικών κιθάρων, χρησιμοποιούνται φυσικές ουρές για την παροχή του οργάνου με το απαραίτητο κλείσιμο και ένταση. Η κιθάρα είναι βερνικωμένη με το χέρι, χρησιμοποιώντας το Goma Laca έτσι ώστε οι κιθάρες να αποκτήσουν τη μέγιστη απόκριση, δεδομένης της ελαστικότητας αυτού του βερνικιού.

  Χώρα:  Spain/Andalusia/Granada


Κατασκευή του βιολιού "il cremonese" του Stefano Marzi

Κατασκευή του βιολιού "il cremonese" του Stefano Marzi

Αυτό το βίντεο δείχνει την ικανότητα των τεχνιτών πιάνο από τη βιομηχανία Fazioli, με έδρα το Βένετο της Ιταλίας. Κάθε πιάνο είναι χειροποίητο και απαιτεί την ολοκλήρωση περισσότερων από 30 μηνών εργασίας. Το βίντεο παρουσιάζει την όλη διαδικασία εργασίας, από τη συναρμολόγηση διαφόρων τεμαχίων έως το τελικό βήμα της ζωγραφικής και λείανσης του ξύλου.

  Χώρα:  Cremona (Lombardy), Italy


Κατασκευή "Fujara"

Κατασκευή "Fujara"

Ξύλινο λαϊκό μουσικό όργανο Fujara οξύ. Οι παλαιότερες αναφορές του fujara είναι πιθανότατα ήδη από τον 10ο αιώνα από τους Άραβες συγγραφείς Roste και Kardis. Οι ρίζες του fujara πρέπει να εξερευνηθούν περαιτέρω στη διαδικασία δημιουργίας οικογενειών ξύλινων εργαλείων στο τέλος του 15ου και των αρχών του 16ου αιώνα. Στη διαδικασία μετασχηματισμού από μια γωνιακή μορφή στη σημερινή, ο συγκεκριμένος δημιουργός της δεν είναι γνωστός. Σήμερα είναι πολύ διάσημο στο Σλοβενκ της Κεντρικής Σλοβακίας. Ωστόσο, αρκετές πηγές δηλώνουν ότι το βόρειο τμήμα της ορεινής περιοχής είναι το σπίτι της. Το Fujara είναι ένα πολύ μεγάλο τενικό φλάουτο με 3 τρύπες στο κάτω μέρος. Έχει μοναδικά μουσικά και ακουστικά στοιχεία. Ο σωλήνας γενικά έχει μήκος 160 έως 200 cm και συμπληρώνεται από μικρότερο σωλήνα μήκους 40-80 cm, ο οποίος χρησιμεύει ως κανάλι που κατευθύνει τη ροή του αέρα στην άκρη του δικού του φλάουτου. Στο παρελθόν, το fujara ήταν ένα εργαλείο βοσκών και ο ήχος του ήταν να ηρεμήσει τα πρόβατα να βόσκουν καλύτερα.

  Χώρα:  Slovakia


Ξύλινο "koncovka" (μουσικό όργανο που αναπνέει τη λαϊκή κληρονομιά)

Ξύλινο "koncovka" (μουσικό όργανο που αναπνέει τη λαϊκή κληρονομιά)

Koncovka ξύλινο όργανο Η περίοδος προέλευσης επιστρέφει στις 14-17. αλλά σήμερα η κατασκευή του είναι χαρακτηριστική κοντά στον ποταμό Μοράβα. Ο εφευρέτης δεν είναι γνωστός, επειδή το σχήμα και η λειτουργικότητα άλλαξαν με την ανάπτυξη αυτού του μουσικού οργάνου. ''Koncovka'' είναι ένα τυπικό σλοβακικό λαϊκό όργανο, το οποίο δημιουργείται από ξυλογλυπτική και η παραγωγή του γίνεται κυρίως από το παλαιότερο ξύλο. Είναι ένα σφύριγμα χωρίς τις τρύπες τόνο, παραδοσιακά παίζεται από τους βοσκούς με το κλείσιμο και ανοίγοντας το κάτω μέρος του αυλακιού. Με την αύξηση της ταχύτητας του αέρα μπορούν να αναπαραχθούν δύο διαφορετικές αρμονικές. Παραδοσιακές μελωδίες της επιλεγμένης μελάνης χρησιμοποιούνται με μερική λυδία κλίμακα, η οποία είναι διαθέσιμη σε αυτή τη συσκευή.

  Χώρα:  Slovakia


Παραδοσιακό Κυπριακό Φλαούτο

Παραδοσιακό Κυπριακό Φλαούτο

Αυτό το παραδοσιακό μουσικό όργανο χρησιμοποιήθηκε για την παραδοσιακή μουσική και συγκεκριμένα για τη λαϊκή μουσική. Ήταν εύκολο να κατασκευαστεί με τοπικό ξύλο και συνοδευόταν από βοσκούς στην καθημερινότητά τους. Το όργανο χρησιμοποιήθηκε σε εκθέσεις και εκδηλώσεις. Είναι συνώνυμο της αγροτικής λαογραφικής μουσικής.

  Χώρα:  Cyprus


Περιήγηση στο εργοστάσιο Σαξοφώνων Yamaha

Περιήγηση στο εργοστάσιο Σαξοφώνων Yamaha

Μέσα από ένα βελγικό εργοστάσιο σαξόφωνων, το βίντεο παρουσιάζει την κατασκευή σαξόφωνων. Το σαξόφωνο επινοήθηκε από το βελγικό Adolphe Sax, από το οποίο πήρε το όνομά του το όργανο. Το υλικό που χρησιμοποιείται για την επένδυση του σαξόφωνο είναι ο ορείχαλκος. Το σαξόφωνο είναι τελικά διακοσμημένο και γυαλισμένο.

  Χώρα:  Belgium


Τεχνική Castanets - Ισπανική Castanets

Τεχνική Castanets - Ισπανική Castanets

Το αντικείμενο που αντιπροσωπεύεται είναι ένα ζευγάρι καστανιέτες.

- Υπάρχει μια τυπική τεχνική για τη δημιουργία παραδοσιακών ισπανικών Castanets.

- Κύριο υλικό που χρησιμοποιείται είναι το ξύλο, και ιδιαίτερα το σκληρό ξύλο από το κάστανο.

- Η γεωγραφική περιοχή αυτού του αντικειμένου σκάφους είναι στην πραγματικότητα ολόκληρη η Ισπανία. Αυτό το σύντομο βίντεο δείχνει ένα παράδειγμα της δημιουργίας καστανιτών.

  Χώρα:  Spain


χειροποίητο tulnic, τεχνική σκάλισμα

χειροποίητο tulnic, τεχνική σκάλισμα

Το Tulnic είναι ένα μουσικό όργανο με σωληνοειδή μορφή, ανοιχτό και στα δύο άκρα, ο μουσικός που φυσάει στο στενότερο άκρο. Το μουσικό όργανο έχει μήκος μεταξύ 1,5 και 3 μέτρων. Το tulnic είναι ένα αρχαϊκό μουσικό όργανο που χρησιμοποιείται στα βουνά των Apuseni για κλήσεις προς μάχη, σηματοδότησε πυρκαγιές ή απλά έπαιξε για ευθυμία. Τα χρόνια πέρασαν, η ιστορία άλλαξε και το tulnic, όπως και πολλά άλλα αντικείμενα στο αγροτικό νοικοκυριό έχασαν τη λειτουργικότητά τους. Σήμερα, όσοι μπορούν ακόμα να μεταβιβάσουν το μυστικό της δημιουργίας tulnics στις μελλοντικές γενιές είναι πολύ λίγοι. Εκείνοι που ξέρουν πώς να τις κάνουν; τραγουδούν; είναι επίσης πολύ λίγοι και γενικά είναι γυναίκες. Το ξύλο από το οποίο κατασκευάζεται το όργανο ονομάζεται "fulgeris", ένα είδος ερυθρελάτης που αναπτύσσεται σε βουνά με δομή ινών που επιτρέπει την εύκολη μοντελοποίηση. Το πρώτο βήμα για την κατασκευή του tulnik συνίσταται στον καθαρισμό και τη διαμήκη κοπή από μεγάλες διαμέτρους σε μικρές, σε σχήμα πρίσματος, στη συνέχεια ξηρανθεί σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τον ήλιο. Περαιτέρω, το ξύλο φέρεται στην εξωτερική μορφή του tulnic που βλέπουμε με τη βοήθεια ενός σιδερένιου εργαλείου και το τελευταίο μέρος της διαδικασίας είναι εκείνο όπου χρησιμοποιούνται τα κλαδιά βοδιού για να δέσουν το tulnic και στη συνέχεια μπορεί να διακοσμηθεί .

  Χώρα:  Romania/Transilvania


Fazioli promo: Μέσα στο όνειρο

Fazioli promo: Μέσα στο όνειρο

Αυτό το βίντεο δείχνει την ικανότητα των τεχνιτών πιάνο από τη βιομηχανία Fazioli, με έδρα το Βένετο της Ιταλίας. Κάθε πιάνο είναι χειροποίητο και απαιτεί την ολοκλήρωση περισσότερων από 30 μηνών εργασίας. Το βίντεο παρουσιάζει την όλη διαδικασία εργασίας, από τη συναρμολόγηση διαφόρων τεμαχίων έως το τελικό βήμα της ζωγραφικής και λείανσης του ξύλου.

  Χώρα:  Veneto, Italy


Ένα λαϊκό όργανο - Zlobcoki

Ένα λαϊκό όργανο - Zlobcoki

Το χορμόφωνο ονομάζεται Zlobcoki είναι ένα παλιό, λαϊκό όργανο. Τα Zlobcoki ανήκουν σε μια ομάδα οργάνων που ονομάζονται χορδοφόνες. Τα χορδή είναι ένα από τα παλαιότερα μουσικά όργανα. Τα χορδιόφωνα χωρίζονται σε τράβηχτα χορδιόφωνα, χορδοφόνικα σφυρί και χορδοφόνες χορδών. Όργανα στα οποία η πηγή ήχου είναι μία ή περισσότερες σειρές που τεντώνονται μεταξύ δύο καθορισμένων σημείων. Το Zlobcoki είναι ένα όργανο με πολύ ηχηρό ήχο, που χρησιμοποιείται στην περιοχή των Καρπαθίων (Podhale) πριν από την εξάπλωση του βιολιού. επαναλαμβάνεται επί του παρόντος στο λαογραφικό κίνημα. Τα Zlobcoki είναι χειροποίητα από ξύλο και μέταλλο. Οι ταινίες περιγράφουν την ιστορία των περιγραφέντων οργάνων - Zlobcoki και δίνουν την ευκαιρία να ακούσουν τον ήχο τους στην παραδοσιακή λαϊκή μουσική από την περιοχή της προέλευσής τους; Καρπάθια περιοχή (Podhale) στην Πολωνία. Οι ταινίες περιγράφουν και δείχνουν την τεχνική που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του παραδοσιακού οργάνου - Zlobcoki,

https://www.youtube.com/watch?v=2Ij-xOMAdgk

  Χώρα:  Poland


Ένα λαϊκό όργανο από την Πολωνία - Bagpipe

Ένα λαϊκό όργανο από την Πολωνία - Bagpipe

Το Bagpipe ονομάζεται Dudy στα πολωνικά, είναι ένα ξύλινο μουσικό όργανο από την ομάδα των αεροφωτογραφιών καλαμώνων. Αποτελούν ένα παραδοσιακό συγκρότημα που σώζεται μέχρι σήμερα στο νοτιοδυτικό τμήμα της περιοχής Wielkopolska στην Πολωνία. Υλικά: ξύλο, δέρμα, γωνία, μέταλλο, ύφασμα Η ταινία περιγράφει και επιδεικνύει το όργανο καθώς και την τεχνική κατασκευής του οργάνου - Podhale Bagpipe . Χάρη στην εγγραφή, μπορείτε επίσης να ακούσετε τον ήχο τους που εκτελείται από καλλιτέχνες folk .

https://www.youtube.com/embed/W7LAmW_FA9w

  Χώρα:  Poland, Podhale, Beskid Zywiecki, Silesian Area, Cieszyn Silesia and, above all, Wielkopolska Area


Ισπανική κλασική τεχνική χειροτεχνίας

Ισπανική κλασική τεχνική χειροτεχνίας

Τα αντικείμενα που αντιπροσωπεύονται είναι κλασικές κιθάρες.

- Η τεχνική είναι μια τυπική τεχνική κατασκευής κλασικών ισπανικών κιθάρων φλαμένκο.

- Το κύριο υλικό είναι Το ξύλο. συνήθως ο τύπος ξύλου που χρησιμοποιείται είναι τριανταφυλλιά, σφενδάμι, koa, σατέν και caviuna και άλλα. Δύο βίντεο συνδέονται παρακάτω. Κάποιος δείχνει πώς γίνεται μια τυπική κιθάρα φλαμένκο και Η δεύτερη δείχνει Τα βήματα για να δημιουργήσει ένα κλασικό guitar

https://www.youtube.com/embed/wzx_NU_jVtA

https://www.youtube.com/embed/Tx215PwT11I

  Χώρα:  Andalusia, Spain


Κατασκευή καραμελών

Κατασκευή καραμελών

Το βίντεο δείχνει την κατασκευή ενός τυμπάνου. Ο τεχνίτης εργάζεται πρώτα στην εξωτερική δομή του τυμπάνου, δίνοντας το σωστό σχήμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί τα κορδόνια για να συνδέσει το εσωτερικό μέρος του τυμπάνου.

  Χώρα:  Βέλγιο


Ράμπελ

Ράμπελ

Το "ραβδί"; είναι ένα κορδόνι παρόμοιο με το βιολί, με μεταβλητό αριθμό κορδονιών, μεταξύ 1 και 5. Ο ήχος αποκτάται με τρίψιμο των χορδών με τόξο ενώ το όργανο στηρίζεται στο στήθος του ώμου, στο πλάι, στον μηρό του ένα πόδι ή μεταξύ των δύο ποδιών. Μπορεί να παίζεται ή να κάθεται. Εισήχθη στην Ιβηρική Χερσόνησο από τους Άραβες, επεκτείνοντας και φτάνοντας στην κορυφή της δημοτικότητάς της κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, που χρησιμοποιούνται τόσο από τους τροβαδούρους όσο και από τους μνηστρεούς. Στην τεχνική του κατασκευή, ένα κομμάτι κοίλου ξύλου χρησιμοποιείται με εξατομικευμένους τρόπους για να λαμβάνει διάφορες μορφές. Δεν υπάρχει μοναδικό μοτίβο. Συνήθως γίνεται με περισσότερα από ένα κομμάτι. Το κύριο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για να γίνει είναι το ξύλο. Ανάλογα με την περιοχή, χρησιμοποιούνται άλλα υλικά για τα καλύμματα, όπως τα δέρματα, ο κασσίτερος ή το ίδιο το ξύλο. Για τις χορδές του "rabel", μερικά ζωικά έντερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν και σήμερα υπάρχουν μεταλλικές χορδές που προσφέρουν καλύτερο ήχο και ευκολότερη ρύθμιση. Για το τόξο, αναζητείται παραδοσιακά μια ράβδος, η οποία μπορεί να λυγίσει και για τα σχοινιά χρησιμοποιούνται τρίχες αλόγου. Επί του παρόντος, η χαίτη μπορεί να αντικατασταθεί από πολύ λεπτό νάιλον που, όταν κάμπτεται, κάνει πολύ καλό τρίψιμο.

  Χώρα:  Spain


Χειροποίητη σκαλιστή σφυρίχτρα

Χειροποίητη σκαλιστή σφυρίχτρα

Η σφυρίχτρα είναι ένα μουσικό όργανο από ξύλο. Όλοι οι τύποι σφυρίχτρων έχουν σχήμα κυλινδρικού σωλήνα, με ή χωρίς οπές. Η πρώτη σφύρα που ανακαλύφθηκε στο έδαφος της Ρουμανίας, στη Μολδαβία, χρονολογείται πριν από 20.000 χρόνια. Τον περασμένο αιώνα, πολλοί κάτοικοι από τα χωριά της χώρας Zarand (κομητείες του Arad, Alba και Hunedoara) εξειδικεύτηκαν σε διάφορα χειροτεχνήματα, συμπεριλαμβανομένων των σφυρίχτρων. Σήμερα υπάρχουν πολύ λίγοι βιοτέχνες που έχουν κληρονομήσει την τέχνη του πατέρα σε γιο. Σε αυτό το βίντεο, ο τελευταίος κύριος σφυρίχτρας από το χωριό Dumbrava de Sus, κοινότητα Ribita, μας δείχνει πώς να προετοιμάζουμε και να φτιάχνουμε μια σφυρίχτρα. Επιλέγει το ξύλο από τους γύρω λόφους και μπορεί να είναι από δαμάσκηνο κερασιάς, τέφρα, φουντούκι ή ιτιά.

  Χώρα:  Romania/Transilvania