CRAFTPEDIA ARTCADEMY

Home / Craftpedia


Κοσμήματα:
Κοσμήματα
Caliphal silversmith

Caliphal silversmith

Το Caliphal Filigree είναι ένα βιοτεχνικό κόσμημα που κατασκευάζεται σύμφωνα με τις παραδοσιακές μεθόδους του κοσμήματος της Ανδαλουσίας του 10ου αιώνα. Εμπνευσμένο από τη διακόσμηση του τζαμιού και την παλατινή πόλη του Madinat Al-Zahra της Κόρδοβα. Το κύριο υλικό είναι 925 χιλιοστά ασημένιο που καλύπτεται σε λευκό χρυσό με γυαλισμένο κεραμικό για μέταλλα. Οι τεχνικές των Καλιφακών τεχνών περιλαμβάνουν τη σύντηξη ακαθάριστου υλικού, χρησιμοποιώντας το ίδιο κράμα χαλκού και αργύρου από εκείνο που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του χαλιφάτου, όπως καθορίζεται από το νόμο των μετάλλων. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση των κομματιών περιλαμβάνουν μυστικές φόρμουλες της αλχημείας για το πώς να εφαρμόζουν κεραμικά, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται σε κεραμίδια, τα οποία εφαρμόζονται στα κοσμήματα; σμάλτο. Από τον Μεσαίωνα, η Κόρδοβα είναι ένα εξαιρετικό κέντρο παραγωγής αργυρών και έχει επίσης ξεχωρίσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπολογίζοντας από αυτή την περίοδο ένα σημαντικό συντεχνιακό συναρμολογημένο αργυροχοΐα.

  Χώρα:  Cordova, Andalusia, Spain


Ένα κύριο πολύτιμο μέταλλο που αναπαράγει κοσμήματα Visigoth

Ένα κύριο πολύτιμο μέταλλο που αναπαράγει κοσμήματα Visigoth

Κληρονόμησε το εμπόριο του πατέρα του, ένα διάσημο μεταλλουργείο από τη Σεβίλλη της Ανδαλουσίας, που άνοιξε το εργαστήριό του κατά τη διάρκεια των σαράντα. Οι αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας συνδέονται στενά με την εργασία με ευγενή μέταλλα. Σήμερα, ο Juan José Marmolejo είναι ένας από τους σημαντικότερους μεταλλουργούς στην Ισπανία. Τα γλυπτά της Ισπανικής Μεγάλης Εβδομάδας διακοσμούνται από τα έργα του. Εδώ και αρκετό καιρό, εξειδικεύεται και στην αρχαιολογική τέχνη. Η πιο αξιοσημείωτη δουλειά του είναι η αναπαραγωγή των βασιλιάδων Visigoth; κορώνες.

  Χώρα:  Spain/Andalusia/Sevilla


Θρησκευτικός χρυσοχόος και αργυροχόος

Θρησκευτικός χρυσοχόος και αργυροχόος

Το Goldsmithing είναι το καλλιτεχνικό έργο που επιτελούν οι χρυσοχόοι, οι οποίοι ονομάζονται "orfebres" ή "orives", με πολύτιμα μέταλλα. Ο όρος "orfebre"; προέρχεται από τη λατινική? aurifaber ?, artificer. Οι τεχνικές χειροτεχνίας περιλαμβάνουν την τήξη του ακαθάριστου υλικού, τον καθαρισμό του μετάλλου και την τήξη του, την σφυρηλάτηση και την κοπή, κοπή, στίλβωση, πλάνισμα και επιχρύσωση, κατασκευή μηχανικών αρμών και συγκροτημάτων, συγκόλληση, τη χύτευση, κ.λπ. Διαφορετικές τεχνικές χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση των τεμαχίων, όπως η ανατροπή, η εκτύπωση, η φιλιγκρίδα, η κοκκοποίηση, κλπ. Τα μέταλλα που σκαλίζονται από τον τεχνίτη είναι ασημένια και χρυσά ή πολύτιμα μέταλλα ή κράματα αυτών. Η θρησκευτική χρυσοχοΐα είναι μια παραδοσιακή τέχνη στην Ανδαλουσία από την αρχαιότητα, αλλά αυξάνει το μεγαλείο της κατά την Αναγέννηση και συνεχίζει να συνδέεται ισχυρά με τη ζήτηση θρησκευτικών αντικειμένων για τις πομπές του Πάσχα και της θρησκευτικής λατρείας.

  Χώρα:  Andalusia, Spain


Κοσμήματα και σφυρηλάτηση χαλκού

Κοσμήματα και σφυρηλάτηση χαλκού

Αυτός ο δακτύλιος είναι κρύος σφυρήλατος από μια χάλκινη ράβδο, χαραγμένος με μια συγκεκριμένη στρογγυλή σμίλη, στη συνέχεια λυγισμένο πάνω από το κέρατο άκμονα. Η τελική διαδικασία είναι η θέρμανση του δακτυλίου σε μια πλάκα, μέχρι να φτάσει ένα κόκκινο χρώμα οξείδωσης.

  Χώρα:  Trento (Italy)


Κοσμήματα κουκούλι μεταξοσκωλήκων

Κοσμήματα κουκούλι μεταξοσκωλήκων

Το κοκκόνι μεταξοσκώληκα χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την παραγωγή υφασμάτων, αλλά ήταν και άλλες χρήσεις, όπως η χρήση του κουκούλι μεταξοσκωλήκων για την κατασκευή κοσμημάτων, χρησιμοποιήθηκαν επειδή είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές και ανθεκτικές και έχουν βαφεί και υποβαθμιστεί. Η τεχνική επέζησε μέχρι σήμερα και υπάρχουν πολλά αρχικά σχέδια.

  Χώρα:  whole Cyprus


Παραγωγή κοσμήματος

Παραγωγή κοσμήματος

Η διαδικασία των κοσμημάτων λειτούργησε και χαράχτηκε στο εργαστήριο της Pepe Ávila Jewelers. Βασικές τεχνικές κοσμημάτων όπως segreteado, αρχειοθέτηση, laminate, λουκάνικα, σωλήνες, κλωστές, κλπ. Βασικές τεχνικές συγκόλλησης με payeta, μπάλα και νήμα. Μικροσύνθεση και ρύθμιση των λίθων. Υψηλά κοσμήματα όπως τεχνικές επεξεργασίας νύχι, σύνολα υψηλής ακρίβειας

  Χώρα:  Spain/Madrid


Τεχνική Damascene Niello

Τεχνική Damascene Niello

Το στοιχείο που αντιπροσωπεύεται είναι ένα Ισπανικό Damascene Niello Snuff Box αντίκες από τον 19ο αιώνα.

- Η τεχνική που χρησιμοποιείται είναι χάλυβα Δαμασκηνών μαζί με Niello χρυσού ή αργύρου τεχνική που εφαρμόζεται στο χάλυβα.

- Υλικά που χρησιμοποιούνται είναι χάλυβα Δαμασκό και χρυσό ή ασήμι.Στην βίντεο υπάρχουν δύο παραδείγματα διαφορετικού τεχνίτη του Δαμασκηνού που ασχολείται με την τέχνη της Δαμασκηνίας και την τεχνική Niello.

  Χώρα:  Toledo, Spain


Χειροποίητη κατασκευή, παραδοσιακή σλοβακική ξύλινη κοσμήματα, λαϊκή και αρχαία τέχνη, ζωγραφική λαϊκή τέχνη

Χειροποίητη κατασκευή, παραδοσιακή σλοβακική ξύλινη κοσμήματα, λαϊκή και αρχαία τέχνη, ζωγραφική λαϊκή τέχνη

Στη Ρουμανία, αυτή η βιοτεχνία κατασκευής κοσμημάτων από ασήμι, χρυσό ή χαλκό χρονολογείται από εκατοντάδες χρόνια. Σήμερα, μόνο λίγοι τεχνίτες κάνουν αυτήν την τέχνη. Στο βίντεο ένας τσιγγάνικος αργυροχόος δείχνει πώς να λιώνει το ασήμι και το χαλί για να κάνει ένα δαχτυλίδι από μια μικρή ασημένια μπάλα. Πρώτον, έκοψε ένα κομμάτι από ένα νόμισμα, το έβαλε σε ένα κομμάτι ξύλινο σκωτσέλο και πρόσθεσε λίγο βόρακα για να το λειώσει. Το επόμενο βήμα είναι να λειώσετε το μέταλλο χρησιμοποιώντας μια φιάλη (γεμάτη με λάδι λαμπτήρων) και έναν μακρύ σωλήνα, έως ότου η θερμοκρασία αυξηθεί από 700 έως 1200 μοίρες. Στρώει μια λιωμένη μπάλα αργύρου και το διαμορφώνει σε ένα δαχτυλίδι. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι ένα σφυρί και ένας άκμονας. Στο επόμενο βήμα ο αργυροχόος χρησιμοποιεί ένα μικρότερο σφυρί, για τις τελευταίες πινελιές. Για αυτό το δαχτυλίδι ο πλοίαρχος χρησιμοποιεί διαφορετικούς τύπους αρχείων και ένα κομμάτι που αισθάνεται για να γυαλίσει το δαχτυλίδι και να το καθαρίσει. Στο τέλος ο τεχνίτης διακοσμεί το δαχτυλίδι και το λούζει με ένα πολύ λεπτό αρχείο.

  Χώρα:  Romania/Muntenia


Χειροποίητο ασημένιο βραχιόλι

Χειροποίητο ασημένιο βραχιόλι

Στη Ρουμανία, αυτή η βιοτεχνία κατασκευής κοσμημάτων από ασήμι χρονολογείται από εκατοντάδες χρόνια. Σήμερα, μόνο λίγοι τεχνίτες κάνουν αυτή την τέχνη. Στο βίντεο ένας τσιγγάνικος αργυροχόος δείχνει πώς να λιώνει το ασήμι και το χαλί για να κάνει ένα βραχιόλι από ένα κομμάτι αργύρου. Πρώτον, έκοψε ένα κομμάτι ασήμι, το έριξε με μια αρχαία τεχνική και διαμορφώστε το σε βραχιόλι. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι ένα σφυρί και ένας άκμονας. Στο επόμενο βήμα ο αργυροχόος χρησιμοποιεί ένα μικρότερο σφυρί, για τις τελευταίες πινελιές. Στο τέλος ο τεχνίτης διακοσμεί το βραχιόλι και το λούζει με διαφορετικούς τύπους αρχείων και ένα κομμάτι ένα τσόχα.

  Χώρα:  Romania, Ardeal


Χειροποίητο βραχιόλι από χαλκό

Χειροποίητο βραχιόλι από χαλκό

Στη Ρουμανία, υπάρχουν λίγοι τεχνίτες που κατασκευάζουν χαλκό με Dacic simbols. Στο βίντεο ο τεχνίτης μας φτιάχνει ένα βραχιόλι με σύμβολα του Δακί, τα οποία χρονολογούνται από περισσότερα από 2.000 χρόνια. Ο τεχνίτης έκανε τα βραχιόλια του μόνο με πένσες και σφυρί και κρύο χαραγμένο. Είναι γνωστό στη λαϊκή παράδοση από την αρχαιότητα για να φορέσει ένα χάλκινο βραχιόλι για να ανακουφίσει τον πόνο που προκαλείται από αρθρίτιδα ή ρευματισμούς, ειδικά σε περιοχές όπου η υγρασία στο atomfera είναι υψηλή.

  Χώρα:  Romania/Ardeal


Philippe Wolfers, orfèvre

Philippe Wolfers, orfèvre

Το βίντεο παρουσιάζει μερικές από τις δημιουργίες του Philippe Wolfers, ενός από τους σημαντικότερους και αρχαίους κοσμηματοπώλες του Βελγίου.

  Χώρα:  Belgium


Tiara crafting - Βασιλική ισπανική βασιλική Tiara

Tiara crafting - Βασιλική ισπανική βασιλική Tiara

Το στοιχείο που απεικονίζεται στην εικόνα είναι η Floral Tiara του 19ου αιώνα, που φοριέται από την Ισπανική Βασίλισσα Doña Sofía.

- Η τεχνική που χρησιμοποιείται είναι μια χειροποίητη αντίκα δημιουργίας Τιάρ.

- Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι διαφορετικά, από τα διαμάντια έως το χρυσό και το ασήμι. Πολύτιμα κοσμήματα έγιναν το 1897 και δόθηκαν ως δώρο στην ισπανική βασιλική οικογένεια. Αυτό είναι ένα σύμβολο της ισπανικής παραδοσιακής crafting jewllery. Το παρακάτω βίντεο δείχνει βήμα προς βήμα πώς γίνεται μια βασική Tiara, χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές υλικού.

  Χώρα:  Spain


Ασημένια σκουλαρίκια

Ασημένια σκουλαρίκια

Παραδοσιακός σχεδιασμός κερδών από την ελληνιστική περίοδο Παραδοσιακό κοσμηματοπώλιο Τεχνική: Η τεχνική της επιστρέφει στην Ελληνιστική εποχή και έχει επιβιώσει από την εποχή της γενιάς σε γενιά. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι μοντέρνα αλλά τα σχέδια και τα σχέδια είναι τα ίδια παλιά. Ο αστικός μύθος λέει ότι ο Leonardo Da Vinci εντυπωσιάστηκε από το σχέδιο και το χρησιμοποίησε ο ίδιος σε αρκετούς πίνακες ζωγραφικής.

  Χώρα:  Cyprus


Εργοστάσιο κοπής και στίλβωσης με διαμάντια

Εργοστάσιο κοπής και στίλβωσης με διαμάντια

Το βίντεο παρουσιάζει ένα μικρό εργαστήριο κοπής διαμαντιών στον διάσημο δρόμο των διαμαντιών της Αμβέρσας. Μόνο μικρά και μεσαία διαμάντια κόβονται στην Αμβέρσα. Οι τεχνίτες κόπηκαν με μεγάλη ακρίβεια τα διαμάντια: τις ιδιαίτερες καρδιές και τα βέλη; η περικοπή είναι η πιο απαιτητική. Χρησιμοποιούν επίσης ειδικά και μικρά όργανα και τεχνολογία.

  Χώρα:  Antwerp, Belgium


Κατασκευή χρυσού δακτυλίου

Κατασκευή χρυσού δακτυλίου

Τα κυριότερα θρησκευτικά κέντρα της Πολωνίας ήταν επίσης κύρια κέντρα για τη θρησκευτική βιοτεχνία στη χώρα. Η Κρακοβία με την ιδιότητά της ως στέψη της πόλης και της μεγαλύτερης πόλης της νότιας Πολωνίας είχε μια διαφορά σε άλλες τοποθεσίες με τον μεγαλύτερο αριθμό χρυσοχόων. Το βίντεο παρουσιάζει βήμα προς βήμα διαδικασία κατασκευής χρυσού δακτυλίου. Δείχνεται πώς το μέταλλο είναι λιωμένο, έλασης, συγκολλημένο, γυαλισμένο. Στο τέλος, ο γύρος ρουμπίνι βρίσκεται στη ζώνη. Ο πλοίαρχος είναι ο Jacek Kurczab από το εργαστήριο Dell'Orro στην Κρακοβία της Πολωνίας. Χρησιμοποιεί παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων από πολύτιμα μέταλλα.

  Χώρα:  Poland, Krakow


Κεχριμπάρι κοσμήματα

Κεχριμπάρι κοσμήματα

Το βίντεο παρουσιάζει την κατασκευή πορτοκαλί χάντρες και περιδέραια χρησιμοποιώντας ξύλινες μηχανές με άντληση ανθρώπων όπως ακριβώς έγινε πριν από τη διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας στην ύπαιθρο. Περισσότερα σχετικά με την επεξεργασία χεριού από πορτοκαλί μπορείτε να βρείτε εδώ: https: //www.youtube.com/watch? V = 7KkAgYccHY0

  Χώρα:  Poland, Pomerania, Kashubia, Kurpie and Kujawy


Κοσμήματα Καμέο

Κοσμήματα Καμέο

Η δημιουργία καμεό απαιτεί αρχαία όργανα και τεχνικές. Πρώτον, ο τεχνίτης δουλεύει το κέλυφος από το οποίο αποκτά το καμέα. Στη συνέχεια, καίγονται και χαράζουν με μεγάλη ακρίβεια.

  Χώρα:  Italy


Κοσμήματα Λευκάρων

Κοσμήματα Λευκάρων

Τα κοσμήματα που γίνονται στο χωριό Λευκάρα Κύπρου, οι μοναδικοί σχεδιασμοί είναι παρόμοιοι με τα γνωστά κορδόνια από το ίδιο χωριό: Η τεχνική επιστρέφει στην ελληνιστική εποχή και έχει επιβιώσει πέρα από τις ηλικίες από γενιά σε γενιά. Τα κοσμήματα παράγονται μέχρι σήμερα με τα ίδια σχέδια και σχέδια και πιο σύγχρονες τεχνικές.

  Χώρα:  Lefkara Cyprus


Πώς να δουλέψετε κοράλλια στο Τραπάνι

Πώς να δουλέψετε κοράλλια στο Τραπάνι

Η δημιουργία καμεό απαιτεί αρχαία όργανα και τεχνικές. Πρώτον, ο τεχνίτης δουλεύει το κέλυφος από το οποίο αποκτά το καμέα. Στη συνέχεια, καίγονται και χαράζουν με μεγάλη ακρίβεια.

  Χώρα:  Sicily, Italy


Συρμάτινα κοσμήματα

Συρμάτινα κοσμήματα

Η ιστορία του wire jewerly χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και είναι γνωστή ως η παλαιότερη τέχνη. Σήμερα, το συρματόσχοινο είναι πολύ δημοφιλές στη Σλοβακία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ilina (στο βόρειο τμήμα της Σλοβακίας), όπου βρίσκεται το κέντρο των πιο συνηθισμένων χειροποίητων κοσμημάτων. Το υλικό που χρησιμοποιείται συνήθως είναι απλά χαλύβδινα ή χάλκινα καλώδια και δική τους δημιουργικότητα. Χρησιμοποιώντας ειδικά πένσα και τα απαραίτητα εξαρτήματα, το σύρμα μπορεί εύκολα να περιστραφεί και να κοπεί στο επιθυμητό σχήμα, το οποίο εξαρτάται κυρίως από τη φαντασία ή αντανακλά τις απαιτήσεις του πελάτη. Μπορεί απλά να κοσμηθεί με χρωματιστές χάντρες και να κάνει το jewerly πιο ξεχωριστό και πρωτότυπο.

  Χώρα:  Slovakia


Χειροποίητο ξύλινο λαϊκό κόσμημα

Χειροποίητο ξύλινο λαϊκό κόσμημα

Χειροποίητο ξύλινο λαϊκό κόσμημα Η ξύλινη λαϊκή κοσμηματοποιία χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Μαζί με τη λειτουργική και διακοσμητική του πλευρά, το jewerly άρχισε να θεωρείται ως έργο τέχνης. Το υλικό που απαιτείται για να γίνει αυτό το είδος προϊόντος είναι απλά ένα συνηθισμένο κομμάτι ξύλου, το οποίο είναι το πιο προσιτό και το φθηνότερο. Με άλεση και στίλβωση μπορεί να ληφθεί στο επιθυμητό σχήμα. Κάθε κομμάτι μπορεί να είναι διακοσμητικό με το χέρι ζωγραφική σε αυτό. Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο είναι ένα λαϊκό θέμα, όπου χρησιμοποιείται η δική του δημιουργικότητα. Λάκκα και αγκίστρια σκουλαρίκι χρησιμοποιούνται στο τέλος της διαδικασίας κατασκευής, Κάνει το jewerly λαμπερό και σταθερό.

  Χώρα:  Slovakia