Objectives/goals:
• Aflati cum politicile, procedurile È™i instrumentele de resurse umane pot ajuta la dezvoltarea È™i la creÈ™terea eficacității unei firme
• InÈ›elegeti ce proceduri È™i instrumente de HR sunt utile pentru firmele de artă È™i meserii
• Puteti implementa unele dintre procedurile È™i instrumentele HR utile
• Aflati cât de eficient gestionează oamenii în organizaÈ›ii
Description:
În mediul de afaceri, care se schimbă rapid È™i se confruntă cu atâtea provocări, cum ar fi deficitul de forță de muncă, lipsa de talente, diversitate, etc. managementul resurselor umane joacă un rol important în obÈ›inerea unui avantaj competitiv. O organizaÈ›ie nu poate construi o echipă bună de profesioniÈ™ti care lucrează È™i să obÈ›ină performanÈ›e ridicate fără resurse umane bune. FuncÈ›iile cheie ale echipei de management al resurselor umane (HRM) includ recrutarea de persoane, formarea È™i dezvoltarea, managementul performanÈ›ei È™i recompensarea angajaÈ›ilor. Acest curs oferă trei funcÈ›ii.
Contents
• Sistemul de recompensă constă în strategia de recompensare, procedurile de recompensare și instrumentele adecvate ale sistemelor. Principalele obiective ale sistemului de recompense trebuie să fie o consecință a strategiei principale a firmei și trebuie să sprijine atingerea obiectivelor strategice ale firmei. În firmele mici, sistemele de recompense sunt simplificate.
• Principalele obiective ale recompenselor:
- Atragerea angajaților - prin salarii competitive și beneficii atractive
- Menținerea celor mai buni și talentați angajați într-o firmă (pentru a-și construi loialitatea prin oportunitățile de dezvoltare)
- Pentru a motiva angajații (pentru a-și asuma noi provocări, pentru a-și atinge obiectivele și pentru a-și îmbunătăți performanța)
- Dezvoltarea competențelor angajaților care sunt importante pentru dezvoltarea viitoarei firme.
• Structura internă a compensării constă, de regulă, în compensare directă și indirectă. Salariul de bază și plata variabilă sunt cele mai frecvente forme de compensare directă. Despăgubirile indirecte constau în beneficii pentru angajați care sunt, de asemenea, simplificate și limitate într-o întreprindere mică.
• Unci când proiectează un sistem de recompense, angajatorii pot lua în considerare o perspectivă mai largă privind recompensele totale. Este împărțit pe două domenii principale: recompense de tranzacție (tranzacții - recompense tangibile) și recompense nefinanciare (relaționale - nefinanciare / recompense intrinseci).
• Evaluarea eficienței recompenselor este prevăzută în mod sistematic pentru a asigura că recompensele ajută la atingerea obiectivelor de afaceri. Satisfacția angajaților cu sistemul de recompense - este una dintre cele mai importante măsuri de recompense eficiente.
• Utilizarea tot mai mare a echipelor de lucru în firme are implicații asupra recompenselor. La distribuirea recompenselor echipei există două moduri principale:
- recompensă de aceeași dimensiune pentru fiecare membru al echipei
- Recompensă de dimensiuni diferite pentru fiecare membru al echipei (care poate varia în funcție de: contribuția la rezultatele echipei, plata actuală, ani de experiență, niveluri de abilități).
Title:
Recompensarea
Keywords
Recompense totale, recompense, sistem de recompense, plata de bază, stimulente, stimulente pentru echipă
Author:
AGH
Languages:
English
• Aflati cum politicile, procedurile È™i instrumentele de resurse umane pot ajuta la dezvoltarea È™i la creÈ™terea eficacității unei firme
• InÈ›elegeti ce proceduri È™i instrumente de HR sunt utile pentru firmele de artă È™i meserii
• Puteti implementa unele dintre procedurile È™i instrumentele HR utile
• Aflati cât de eficient gestionează oamenii în organizaÈ›ii
Description:
• Sistemul de recompensă constă în strategia de recompensare, procedurile de recompensare și instrumentele adecvate ale sistemelor. Principalele obiective ale sistemului de recompense trebuie să fie o consecință a strategiei principale a firmei și trebuie să sprijine atingerea obiectivelor strategice ale firmei. În firmele mici, sistemele de recompense sunt simplificate. • Principalele obiective ale recompenselor: - Atragerea angajaților - prin salarii competitive și beneficii atractive - Menținerea celor mai buni și talentați angajați într-o firmă (pentru a-și construi loialitatea prin oportunitățile de dezvoltare) - Pentru a motiva angajații (pentru a-și asuma noi provocări, pentru a-și atinge obiectivele și pentru a-și îmbunătăți performanța) - Dezvoltarea competențelor angajaților care sunt importante pentru dezvoltarea viitoarei firme. • Structura internă a compensării constă, de regulă, în compensare directă și indirectă. Salariul de bază și plata variabilă sunt cele mai frecvente forme de compensare directă. Despăgubirile indirecte constau în beneficii pentru angajați care sunt, de asemenea, simplificate și limitate într-o întreprindere mică. • Unci când proiectează un sistem de recompense, angajatorii pot lua în considerare o perspectivă mai largă privind recompensele totale. Este împărțit pe două domenii principale: recompense de tranzacție (tranzacții - recompense tangibile) și recompense nefinanciare (relaționale - nefinanciare / recompense intrinseci). • Evaluarea eficienței recompenselor este prevăzută în mod sistematic pentru a asigura că recompensele ajută la atingerea obiectivelor de afaceri. Satisfacția angajaților cu sistemul de recompense - este una dintre cele mai importante măsuri de recompense eficiente. • Utilizarea tot mai mare a echipelor de lucru în firme are implicații asupra recompenselor. La distribuirea recompenselor echipei există două moduri principale: - recompensă de aceeași dimensiune pentru fiecare membru al echipei - Recompensă de dimensiuni diferite pentru fiecare membru al echipei (care poate varia în funcție de: contribuția la rezultatele echipei, plata actuală, ani de experiență, niveluri de abilități).