Contents
Instrumente online si resurse
• În prezent, tehnologiile on-line joacă un rol foarte important în analiza pieței externe pentru microîntreprinderi, nu doar pentru că este singura modalitate de a colecta cu adevărat și a analiza datele solicitate, dar și pentru că mulți consumatori folosesc internetul și social-media pentru a căuta fabricanti, a cumpărara, și revizui produse de artizanat și meserii.
• Puteți utiliza următoarele categorii principale de instrumente și resurse on-line pentru a obține câteva informații cu privire la potențiale piețe externe:
• Piețe online - în fiecare țară, puteți găsi piețe locale specializate pe articole de arte si meserii, precum și piețe generice locale. În al doilea rând, există o mulțime de piețe on-line internaționale specializate in articole executate manual și de arte si meserii . Produsele lucrate manual sau lucrate artizanal sunt de asemenea tranzacționate pe cele mai mari piete on-line din lume, cum ar fi Amazon sau eBay.
• Instrumentele online analizeaza comportamentul consumatorilor on-line - câteva exemple de astfel de instrumente sunt:
• Calatoria clientilor la comanda cumparata online furnizata de Google (https://www.thinkwithgoogle.com/tools/customer-journey-to-online-purchase.html)
• Google Trends - analiza intereselor pe teme folosind datele de căutare Google (https://www.google.com/trends/)
• Barometrul de consum oferit de Google - un instrument care arată modul în care oamenii din întreaga lume utilizează internetul (https://www.consumerbarometer.com/)
• Viața conectata de TNS - exemple de rezultate obținute din studiul comportamentului consumatorului la nivel mondial (http://www.tnsglobal.com/get-connected/connected-life)
• Mențiune socială – cautere social media și instrument de analiza în timp real (http://www.socialmention.com/)
• Căutare pe Internet - puteți căuta informații cu privire la orice reglementări de stat sau locale sau licențe, puteți căuta piețe on-line, potențiali parteneri sau distribuitori locali, sau pentru diverse evenimente pentru fabricantii de arte si meserii .
• Baze de date statistice - site-uri web ale birourilor de statistică - Eurostat (ec.europa.eu/eurostat) sau oficiile naționale de statistică pentru a obține diverse date demografice și indicatori economici.
Executarea analizei de piata utilizand instrumente online si resurse
1) Identificati tendințele, ciclul de viață și mărimea pieței
• Tendințe pe piața de arte și meserii poate fi analizata cu ajutorul Google Trends - un instrument online, care ofera analiza intereselor pe subiecte, folosind datele de căutare Google.
• Ar trebui să fiti, de asemenea, interesat dacă un produs planificat pentru a-l vinde pe piața externă se vinde bine. Există mai multe opțiuni pentru a afla. În primul rând, duceti-va la piata online si cautati produsul in directorul categorii de produse sau de căutare full text. Uitati-va la rezultate și încercati să găsiti informații (dacă sunt disponibile) cu privire la volumul de vânzări (de exemplu clasament vânzător, numărul de articole vândute de către vânzător). În cazul în care aceste informații nu sunt disponibile, puteți obține unele estimări despre numărul de clienți, furnizate de către clienți.
• Cercetati on-line (piețe atât locale, cât și internaționale) pentru a descoperi nivelul real de preț.
• Cititi comentarii ale clientilor pentru a afla de ce sunt clienții multumiti cu privire la produs,la transport , ambalare, comunicarea cu vanzatorii etc.
• Verificați articolele de pe site-urile specializate sau de pe piețe on-line, precum și din alte resurse găsite prin căutare pe internet.
• Informații cu privire la dimensiunea pieței pot fi obținute în principal din datele statistice.
• Pentru a afla piața dumneavoastră disponibila, încercați sa aflati vizitand statistici pentru piețe on-line pe care intenționați să le utilizați drept canalele de pe piața externă. Dacă este posibil, confruntati acest lucru cu profilul demografic și comportamental al clientilor dvs.
2) Trebuie să înțelegeti clienții
• Nu toată lumea este clientul dvs. obișnuit. Fiecare produs atrage în special unul sau mai multe segmente de clienți.
• În primul rând, uitati-va la clientul obișnuit din punct de vedere demografic. Cine cumpără de obicei produsele pe care intenționați să le vindeti? Luați în considerare sexul, vârsta, categoria de venituri. Încercați să găsiți aceste informații de la recenzii ale clientilor cu privire la produsele similare, de la piețe online, social media sau de la forumuri de discuții sau din rezultatele de căutare pe internet.
• În al doilea rând, analiza comportamentală își propune să descopere motive pentru care clienții aleg să cumpere un produs în locul celorlalte alternative, interesele și obiceiurile de cumpărare. Pentru a descoperi acestea, încercați să utilizați "Călătoriea clientului on-line la comanda de cumparare" si "Barometrul de consum" furnizate de Google. De asemenea, cautati în recenzia de client sau încercați căutarea pe internet pentru a căuta articole cu privire la obiceiurile de achizitionare de pe piața dumneavoastră tinta.
3) Uită-te la competitori
• Începeți cu cautarea la aceleași canale pe care intenționați să le utilizați (de exemplu , piața online particulara), deoarece acestea sunt locurile în care vă veti confrunta cu o concurență în fața clienților. De asemenea, încercati să revizuiti alte piețe on-line pentru a obține o imagine cuprinzătoare.
• Puteți identifica competitorii utilizând categoria de produse de căutare sau cuvinte cheie de căutare. Încercați să vă puneți în locul clienților - ce cuvinte cheie poate el / ea utilizeaza atunci când caută produsul? De asemenea, încercați căutarea cu cuvinte cheie traduse în limba locală (dacă nu o vorbiti, utilizatiGoogle Translate).
• Nu uitați că, în plus, față de concurenții direcți aveti și concurenți indirecti. Nu uitati să – i urmariti în timpul cartografierii. Uitati-va la categorii de produse sau rezultate similare pentru produse similare, dar nu la fel ca ale dvs. Următorul pas după ce identificați concurenții dumneavoastră este de a analiza oferta. Ce produse se vând? Care sunt atributele lor în termeni de stil, design, calitate, materiale și tehnici utilizate etc.
4) Luați în considerare barierele la intrare
• Uitati-va la site-urile oficiale ale UE (de exemplu, http://europa.eu/youreurope/) și site-uri ale guvernelor naționale / locale, ministere sau agenții comerciale pentru a descoperi dacă există bariere legale.
• Dacă considerați că utilizați o piata online, drept canalul dvs., verificați cerințele și normele referitoare la eligibilitatea pentru vânzare, plăți, livrare, etc pentru bariere de intrare legale.
• Aflați care sunt opțiunile de transport și costurile. După includerea acestora, se poate oferi în continuare un preț competitiv pentru produsul dvs.?
• În cele din urmă, încercați să aflati dacă clienții pe piețele de desfacere online pe care ii aveti in obiectiv să-i folositi accepta vânzători străini. Încercați să găsiți vânzători străini (care provin în mod ideal din tara acelei piate si uitati-va la cifrele de vânzări și comentariile primite.
5) Uitati-va la regulamente
• Există mai multe moduri în care puteți găsi informații utile cu privire la reglementările referitoare la intrarea pe piața externă speciala:
O Site-uri web și site-uri ale guvernelor naționale / locale, ministere sau agenții comerciale ale UE l.
O Căutare Google.
O Reglementările privind piața online.
O Experiența în a face față reglementărilor în străinătate atunci când vânzarea este uneori partajata între fabricantii de arte si meserii înșiși.
Pasii tehnici si sugestii
Se poate face o analiză a datelor de piață citind opiniile pe piețele on-line.
• În general, instrumentele și tehnicile online necesită cunoștințe de limba engleză, caci cele mai multe site-uri internaționale sunt disponibile în limba engleză. De asemenea, există multe site-uri locale (cum ar fi piețe), în diferite țări, dar ele sunt de obicei disponibile doar in limba locală. Aici ati putea găsi utile unele dintre traducătoarele online sau dicționarele disponibile gratuit.
• Atunci când efectuati o căutare Google, în loc sa utilizati versiunea țarii dvs. sau versiunea generală Google.com, puteți utiliza, de asemenea, versiunea limbii locale. Aici, puteți filtra rezultatele căutării pentru site-urile care provin din țara respectivă. Mai mult decât atât, în cazul în care traduceti termenii de căutare în limba locală (de exemplu, cu ajutorul Google Translate), veți obține, de obicei, rezultate relevante și utile.
• Piețele on-line de specialitate oferă, de obicei conținut de asistență vânzătorului, cum ar fi întrebări frecvente sau "manuale vanzator", unde puteți găsi sfaturi utile, materiale de instruire și alte conținuturi care le-ti putea gasi ca ajutor atunci când se execută o analiză de piață, dar, în principal, atunci când vindeti online produsele.
• Analiza datelor de piață se poate face citind opiniile pe piețele on-line.
• În general, instrumentele și tehnicile online necesită cunoștințe de limba engleză, precum cele mai multe site-uri internaționale ce sunt disponibile în limba engleză. De asemenea, există multe site-uri locale (cum ar fi piețe), în diferite țări, dar ele sunt de obicei disponibile doar in limba locală. Aici s-ar putea găsi utile unele dintre traducători online sau dicționare disponibile gratuit.
• Atunci când efectuează o căutare Google, în loc de versiunea de țară sau versiune generală Google.com, puteți utiliza, de asemenea, versiunea limbii locale. Aici, puteți filtra rezultatele căutării pentru site-urile care provin din țara respectivă. Mai mult decât atât, în cazul în care traduceti termenii de căutare în limba locală (de exemplu, cu ajutorul Google Translate), veți obține, de obicei, rezultate relevante și utile.
• Piețele on-line de specialitate oferă, de obicei asistență vânzătorilor, cum ar fi întrebări frecvente sau "manuale vanzator", unde puteți găsi sfaturi utile, materiale de instruire și alte conținuturi care le-ar putea fi de ajutor atunci când executati o analiză de piață, dar, în principal, atunci când vindeti online produsele dvs..
Title:
Utilizarea instrumentelor online pentru analiza de piata
Keywords
Author:
IWS
Languages:
English
Description:
Instrumente online si resurse
• În prezent, tehnologiile on-line joacă un rol foarte important în analiza pieței externe pentru microîntreprinderi, nu doar pentru că este singura modalitate de a colecta cu adevărat și a analiza datele solicitate, dar și pentru că mulți consumatori folosesc internetul și social-media pentru a căuta fabricanti, a cumpărara, și revizui produse de artizanat și meserii.
• Puteți utiliza următoarele categorii principale de instrumente și resurse on-line pentru a obține câteva informații cu privire la potențiale piețe externe:
• Piețe online - în fiecare țară, puteți găsi piețe locale specializate pe articole de arte si meserii, precum și piețe generice locale. În al doilea rând, există o mulțime de piețe on-line internaționale specializate in articole executate manual și de arte si meserii . Produsele lucrate manual sau lucrate artizanal sunt de asemenea tranzacționate pe cele mai mari piete on-line din lume, cum ar fi Amazon sau eBay.
• Instrumentele online analizeaza comportamentul consumatorilor on-line - câteva exemple de astfel de instrumente sunt:
• Calatoria clientilor la comanda cumparata online furnizata de Google (https://www.thinkwithgoogle.com/tools/customer-journey-to-online-purchase.html)
• Google Trends - analiza intereselor pe teme folosind datele de căutare Google (https://www.google.com/trends/)
• Barometrul de consum oferit de Google - un instrument care arată modul în care oamenii din întreaga lume utilizează internetul (https://www.consumerbarometer.com/)
• Viața conectata de TNS - exemple de rezultate obținute din studiul comportamentului consumatorului la nivel mondial (http://www.tnsglobal.com/get-connected/connected-life)
• Mențiune socială – cautere social media și instrument de analiza în timp real (http://www.socialmention.com/)
• Căutare pe Internet - puteți căuta informații cu privire la orice reglementări de stat sau locale sau licențe, puteți căuta piețe on-line, potențiali parteneri sau distribuitori locali, sau pentru diverse evenimente pentru fabricantii de arte si meserii .
• Baze de date statistice - site-uri web ale birourilor de statistică - Eurostat (ec.europa.eu/eurostat) sau oficiile naționale de statistică pentru a obține diverse date demografice și indicatori economici.
Executarea analizei de piata utilizand instrumente online si resurse
1) Identificati tendințele, ciclul de viață și mărimea pieței
• Tendințe pe piața de arte și meserii poate fi analizata cu ajutorul Google Trends - un instrument online, care ofera analiza intereselor pe subiecte, folosind datele de căutare Google.
• Ar trebui să fiti, de asemenea, interesat dacă un produs planificat pentru a-l vinde pe piața externă se vinde bine. Există mai multe opțiuni pentru a afla. În primul rând, duceti-va la piata online si cautati produsul in directorul categorii de produse sau de căutare full text. Uitati-va la rezultate și încercati să găsiti informații (dacă sunt disponibile) cu privire la volumul de vânzări (de exemplu clasament vânzător, numărul de articole vândute de către vânzător). În cazul în care aceste informații nu sunt disponibile, puteți obține unele estimări despre numărul de clienți, furnizate de către clienți.
• Cercetati on-line (piețe atât locale, cât și internaționale) pentru a descoperi nivelul real de preț.
• Cititi comentarii ale clientilor pentru a afla de ce sunt clienții multumiti cu privire la produs,la transport , ambalare, comunicarea cu vanzatorii etc.
• Verificați articolele de pe site-urile specializate sau de pe piețe on-line, precum și din alte resurse găsite prin căutare pe internet.
• Informații cu privire la dimensiunea pieței pot fi obținute în principal din datele statistice.
• Pentru a afla piața dumneavoastră disponibila, încercați sa aflati vizitand statistici pentru piețe on-line pe care intenționați să le utilizați drept canalele de pe piața externă. Dacă este posibil, confruntati acest lucru cu profilul demografic și comportamental al clientilor dvs.
2) Trebuie să înțelegeti clienții
• Nu toată lumea este clientul dvs. obișnuit. Fiecare produs atrage în special unul sau mai multe segmente de clienți.
• În primul rând, uitati-va la clientul obișnuit din punct de vedere demografic. Cine cumpără de obicei produsele pe care intenționați să le vindeti? Luați în considerare sexul, vârsta, categoria de venituri. Încercați să găsiți aceste informații de la recenzii ale clientilor cu privire la produsele similare, de la piețe online, social media sau de la forumuri de discuții sau din rezultatele de căutare pe internet.
• În al doilea rând, analiza comportamentală își propune să descopere motive pentru care clienții aleg să cumpere un produs în locul celorlalte alternative, interesele și obiceiurile de cumpărare. Pentru a descoperi acestea, încercați să utilizați "Călătoriea clientului on-line la comanda de cumparare" si "Barometrul de consum" furnizate de Google. De asemenea, cautati în recenzia de client sau încercați căutarea pe internet pentru a căuta articole cu privire la obiceiurile de achizitionare de pe piața dumneavoastră tinta.
3) Uită-te la competitori
• Începeți cu cautarea la aceleași canale pe care intenționați să le utilizați (de exemplu , piața online particulara), deoarece acestea sunt locurile în care vă veti confrunta cu o concurență în fața clienților. De asemenea, încercati să revizuiti alte piețe on-line pentru a obține o imagine cuprinzătoare.
• Puteți identifica competitorii utilizând categoria de produse de căutare sau cuvinte cheie de căutare. Încercați să vă puneți în locul clienților - ce cuvinte cheie poate el / ea utilizeaza atunci când caută produsul? De asemenea, încercați căutarea cu cuvinte cheie traduse în limba locală (dacă nu o vorbiti, utilizatiGoogle Translate).
• Nu uitați că, în plus, față de concurenții direcți aveti și concurenți indirecti. Nu uitati să – i urmariti în timpul cartografierii. Uitati-va la categorii de produse sau rezultate similare pentru produse similare, dar nu la fel ca ale dvs. Următorul pas după ce identificați concurenții dumneavoastră este de a analiza oferta. Ce produse se vând? Care sunt atributele lor în termeni de stil, design, calitate, materiale și tehnici utilizate etc.
4) Luați în considerare barierele la intrare
• Uitati-va la site-urile oficiale ale UE (de exemplu, http://europa.eu/youreurope/) și site-uri ale guvernelor naționale / locale, ministere sau agenții comerciale pentru a descoperi dacă există bariere legale.
• Dacă considerați că utilizați o piata online, drept canalul dvs., verificați cerințele și normele referitoare la eligibilitatea pentru vânzare, plăți, livrare, etc pentru bariere de intrare legale.
• Aflați care sunt opțiunile de transport și costurile. După includerea acestora, se poate oferi în continuare un preț competitiv pentru produsul dvs.?
• În cele din urmă, încercați să aflati dacă clienții pe piețele de desfacere online pe care ii aveti in obiectiv să-i folositi accepta vânzători străini. Încercați să găsiți vânzători străini (care provin în mod ideal din tara acelei piate si uitati-va la cifrele de vânzări și comentariile primite.
5) Uitati-va la regulamente
• Există mai multe moduri în care puteți găsi informații utile cu privire la reglementările referitoare la intrarea pe piața externă speciala:
O Site-uri web și site-uri ale guvernelor naționale / locale, ministere sau agenții comerciale ale UE l.
O Căutare Google.
O Reglementările privind piața online.
O Experiența în a face față reglementărilor în străinătate atunci când vânzarea este uneori partajata între fabricantii de arte si meserii înșiși.
Pasii tehnici si sugestii
Se poate face o analiză a datelor de piață citind opiniile pe piețele on-line.
• În general, instrumentele și tehnicile online necesită cunoștințe de limba engleză, caci cele mai multe site-uri internaționale sunt disponibile în limba engleză. De asemenea, există multe site-uri locale (cum ar fi piețe), în diferite țări, dar ele sunt de obicei disponibile doar in limba locală. Aici ati putea găsi utile unele dintre traducătoarele online sau dicționarele disponibile gratuit.
• Atunci când efectuati o căutare Google, în loc sa utilizati versiunea țarii dvs. sau versiunea generală Google.com, puteți utiliza, de asemenea, versiunea limbii locale. Aici, puteți filtra rezultatele căutării pentru site-urile care provin din țara respectivă. Mai mult decât atât, în cazul în care traduceti termenii de căutare în limba locală (de exemplu, cu ajutorul Google Translate), veți obține, de obicei, rezultate relevante și utile.
• Piețele on-line de specialitate oferă, de obicei conținut de asistență vânzătorului, cum ar fi întrebări frecvente sau "manuale vanzator", unde puteți găsi sfaturi utile, materiale de instruire și alte conținuturi care le-ti putea gasi ca ajutor atunci când se execută o analiză de piață, dar, în principal, atunci când vindeti online produsele.
• Analiza datelor de piață se poate face citind opiniile pe piețele on-line.
• În general, instrumentele și tehnicile online necesită cunoștințe de limba engleză, precum cele mai multe site-uri internaționale ce sunt disponibile în limba engleză. De asemenea, există multe site-uri locale (cum ar fi piețe), în diferite țări, dar ele sunt de obicei disponibile doar in limba locală. Aici s-ar putea găsi utile unele dintre traducători online sau dicționare disponibile gratuit.
• Atunci când efectuează o căutare Google, în loc de versiunea de țară sau versiune generală Google.com, puteți utiliza, de asemenea, versiunea limbii locale. Aici, puteți filtra rezultatele căutării pentru site-urile care provin din țara respectivă. Mai mult decât atât, în cazul în care traduceti termenii de căutare în limba locală (de exemplu, cu ajutorul Google Translate), veți obține, de obicei, rezultate relevante și utile.
• Piețele on-line de specialitate oferă, de obicei asistență vânzătorilor, cum ar fi întrebări frecvente sau "manuale vanzator", unde puteți găsi sfaturi utile, materiale de instruire și alte conținuturi care le-ar putea fi de ajutor atunci când executati o analiză de piață, dar, în principal, atunci când vindeti online produsele dvs..